6.3 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Minden napra jut egy kaland az új Sony Action Cam-mel

A legújabb Action Cam kiváló videó funkcióival és továbbfejlesztett kezelhetőségével nem maradsz le egyetlen mozdulatról sem

• A fejlett SteadyShot™-tal elmosódás-mentes felvételeket készíthetsz, a 11,1 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS képérzékelő és a ZEISS® Tessar objektív pedig éles felbontást biztosít
• A háromszoros zoom és a kétféle nézőpontos beállítási mód segíti a tökéletes látószög megkomponálását
• Ellenálló kameraváz a még jobb használhatóságért és az alapcsomag részét képező víz alatti tok, mely egészen 60 méteres mélységig használható
• Nagyszerű videó funkciók, többek közt XAVC S 50 Mbps formátum és 120p/100p a kiváló lassított felvételekhez, 4K Time-lapse képesség az Action Cam Movie Creatorral

Éld újra mindennapi kalandjaidat, és rögzíts lehengerlő point-of-view (POV) felvételeket a Sony legújabb HDR-AS50 Action Cam-jével. Utazásnál, biciklizésnél, vízi sportok, vagy csak séta közben a HDR-AS50-nel lenyűgöző HD videók rögzíthetőek.

A HDR-AS50 11,1 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS képérzékelővel rendelkezik, mely egy ZEISS® Tessar objektívvel párosul, így kristálytiszta, nagy felbontásban örökíti meg az eseményeket. A kamera fejlett SteadyShot technológiát használ, ami háromszor olyan hatékony, mint az elődmodellekben található technológia . A Sony sportkamera sorozat első számú modelljében, az FDR-X1000V -ben is ugyanez a technológia használatos, mellyel rázkódásmentes felvételeket készíthetsz a motorkrossztól a levegőből készített tájképekig. A stabilizáló rendszer főleg az alacsony amplitúdójú rezgések esetében hatásos, ami a távirányítású helikopterek és drónok használatakor gyakran előfordul. A tiszta és stabil felvételek készítése sportolás közben többé nem jelent problémát, hiszen az ejtőernyős ugrás, futás, vagy kerékpározás közbeni rázkódást és elmosódást hatékonyan ellensúlyozza.
A HDR-AS50-nel a látószög beállítás „Szögbeállítással” és „Zoom beállítással” lehetséges. A felhasználók két szögbeállítási lehetőség közül választhatnak (tág és szűk). Az úgynevezett ’frame’ beállításokkal pedig jó minőségű felvételeket készíthetsz, kevesebb torzulással. A HDR-AS50 háromszoros zoommal bír, így még közelebb kerülhetsz az akcióhoz.

A HDR-AS50 vázát úgy gondolták újra, hogy a hangsúlyt a használhatóság növelésére fektették. Az új típusú Action Cam egy új, még praktikusabb felhasználói felületet kínál, így ikonos és gombos használati lehetőségeket biztosít az intuitív kezelhetőségért és a beállítások gyors változtatása érdekében, amikor számít az idő. Az Action Cam okostelefonok és tabletek segítségével is használható, a PlayMemories Mobile applikáció segítségével akár be- és kikapcsolható.

A kamera rendelkezik egy USB csatlakozóval, melyen keresztül behelyezhető a kábel akkor is, ha egy kiegészítő már csatlakoztatva van, így az Action Cam hordozható akkumulátorról feltölthető, akár felvétel közben. A készüléken egy állványmenet található, ily módon nincs szükség külön állvány adapterre.
Sportolók és más felhasználók visszajelzései alapján az új kamerát további újításokkal és továbbfejlesztett felhasználói felületekkel egészítették ki. Az állítható hangjelzések, valamint a három fénycsík a kamera tetején mind azt szolgálja, hogy elölről és hátulról is jól leolvasható legyen az eszköz állapota, mint például a ’Rögzítés’ státusz – akár sisak viselésekor – vagy kormányhoz, illetve monopodokhoz csatlakoztatva.

A HDR-AS50 videó funkciók egész választékát kínálja, hogy még izgalmasabb felvételeket készíthess. A Time-lapse Capture időzített felvételkészítést tesz lehetővé 8MP-es állóképek formájában, így ugyan az Action Cam csak HD minőségben készít felvételeket, az Action Cam Movie Creator szoftverrel szerkesztve ezeket a felvételeket egyszerűen 4K Time-lapse videofelvétellé változtathatod. A Time-lapse videókat Full HD formátumban is elkészítheted az Action Cam App -pel.

A HDR-AS50 képes nagy bitsebességű felvételek készítésére egészen 50 Mbps sebességig XAVC S formátumban, így a legösszetettebb helyzeteket is lenyűgöző részletességgel örökítheti meg, mint a vízcseppek fröccsenését, vagy a hatalmas tömeget. A fontos, de gyorsan elillanó pillanatok most filmszerű, lassított felvétellel is rögzíthetővé válnak, így még kreatívabban kaphatod el a nagy pillanatokat.

A Sony saját beépített filmszerkesztője, a Highlight Movie Maker most már arcfelismerővel is rendelkezik, és automatikusan összegyűjti a kiemelésre váró anyagot, amit azonnal megnézhetsz, vagy megoszthatsz. Az akciódús felvételeket tiszta és vibráló hang teszi teljessé magas minőségű sztereó mikrofonnal, mellyel elkapható a hullámok hangjának, vagy a gyerekek nevetésének esszenciája.

A HDR-AS50 kiegészítők széles kínálatával rendelkezik, hogy még könnyebbé tegye az emlékek megörökítését. A búvárokat és úszókat most egy alaptartozéknak számító kiegészítő, a víz alatti tok segíti, mellyel 60 méteres mélységig készíthetnek felvételeket. A ház tökéletesen megóvja az Action Cam-et a sérülésektől, ezért nemcsak kivételesen ellenálló, hanem por-, ütés- és vízálló is lett. A külön erre a célra tervezett, lapos objektív rendkívül tiszta víz alatti felvételeket eredményez. Egy opcionális lencsevédő (AKA-CAP1) pedig tökéletes kiegészítő bármilyen hétköznapi használatra, mint például utazásra vagy horgászásra.

A Sony új HDR-AS50 Action Cam-je 2016. február közepétől érhető el.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles