6.7 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Rekordnézettséggel zárt Budapesten a fotótörténeti kiállítás

Pécsre utazik tovább a (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok

Sajtóközlemény
2007. január 18.

Budapest. – Magyarországon szokatlanul sok érdeklődőt vonzott, és rekordnézettséget ért el az Ernst Múzeumban január 17-én zárt (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok című kiállítás. Két hónap alatt összesen több mint húszezer látogató volt kíváncsi BRASSAÓ, Robert CAPA, André KERTÉSZ, MOHOLY-NAGY László és MUNKÁCSI Márton képeire. A tárlat tehát méltó módon zárta le az alapításának tavaly félszáz éves évfordulóját ünneplő Magyar Fotóművészek Szövetsége által szervezett Fotóhónap 2006 kiállítássorozatot. A szervezők bejelentették, hogy a nagy sikerű kiállítás válogatott anyaga január végétől Pécsett a Városi Képtárban látható.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége az elmúlt évben ünnepelte alapításának 50. évfordulóját, és a Fotóhónap 2006rangos eseményeként partnereivel közösen (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok címmel a hazai fotográfiatörténet jelentős kiállítását mutatta be. A budapesti Ernst Múzeumban a tárlat két hónap alatt több mint húszezer látogatót vonzott, ami a Múzeum és a magyarországi fotókiállítások történetében is rekordnak számít.

A (M)érték – világhírű magyar fotográfusok című kiállítás anyaga az egyetemes fotográfia történetének öt kiváló, magyar származású alkotóját mutatja be. BRASSAÓ, Robert CAPA, André KERTÉSZ, MOHOLY-NAGY László és MUNKÁCSI Márton a tárlaton látható fényképei között ismert alkotások valamint eddig rejtett kincsek szerepelnek.

A jelentős fotótörténeti kiállítás népszerűsége miatt a szervezők és a Magyar Fotográfiai Múzeum úgy döntött, hogy ebben az évben több vidéki helyszínen is bemutatja a kiállítást. Az első állomás Pécs, ahol január végétől a Városi Képtárban látható a fotóművészet öt meghatározó alakját bemutató tárlat.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles