10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Kincses Károly: Szebeni a generátor

Szebeni Andrásról mindenkinek Udvaros feneke, Nyertes melle jut eszébe, no meg a körülötte kavart zaftos pletykákkal hangos viharocskák.

Nem roszz, egyik sem rossz. Sem a fent nevezett részek, sem a kavar, melyek a fotófelhasználás, a személyiségi és a szerzői jogok körül gyűrűznek. Mert csak ezek nyomán tisztulhat a kép, lehet végre rend és tisztaság Augiász egyik istállójában.
Mert Európához tartozni -s ezt sosem hangoztatják ott fenn a magasban- nemcsak, sőt: Nem! Csak! gazdasági, monteáris, strukturális kérdés, de bizony legalább annyira jogi, erkölcsi is. Mert ott nemcsak gazdagabbak, jobban szervezettek, de úgy ámblokk cizámen sokkal becsületesebbek is. Részben maguktól, évszázados polgári tradicióktól, protestáns etikától, miegyébtől vezérelve, részben pedig a mindenre kiterjedő -betartott és betartatott- jogi, morális szabályozás okán.

Kincses Károly
Kincses Károly
Kincses Károly 1954-ben született. Még él. Járt iskolákba, főiskolára, egyetemre. Dolgozott, majd barátaival, segítőivel megalapította a Magyar Fotográfiai Múzeumot. 15 éven át vezette, majd ugyanazon barátaival és segítőivel, kik közül elsősorban Kolta Magdolnát és Bánkuti Andrást említi, kivásárolta, átépíttette, működtette a Mai Manó Házat. Közben írt, szerkesztett vagy ötven könyvet, ennél sokkal több tanulmányt, tanított egyetemeken, rendezett ezernyi fotókiállítást itthon és 16 országban. Mostanában legújabb projektje megvalósításán dolgozik. Elhatározta, hogy a továbbiakban minden napját egy-egy munkadarabnak, műalkotásnak tekinti és szándéka szerint mindent elkövet, hogy esténként úgy kerüljön ágyba, hogy azt érezhesse, a lehető legjobbat hozta ki belőle. És nyugodtan alszik, majd másnap újrakezdi.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles