11.8 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Fotósélet – 2010. április 12.

Önkéntes előadókat keresünk
A Fotóművészeti Nyári Egyetem előadás napjára (2010. 7. 7-én szerdán 9-18 óra között) és az esti programok (2010. 7. 3-10. között, 20 órától) színesítésére önkéntes előadókat keresünk, akik utazásaik élményéről, fotós tapasztalataikról számolnának be sok-sok vetített képpel kísérve. Az előadások időtartama 45 perc. Tiszteletdíjra nincs fedezetünk, de a közlekedés költségét fedezni tudjuk, továbbá esti előadás esetén az éjszakai szállást, vacsorát és reggelit szintén. Témák, időpontok egyeztetése: gyoril@mmikl.hu
*

Kiállítások, események, meghívók
2010. április 19-én 17 órakor lesz az V. Kisalföld i Fotó Szalon megnyitója, Mosonmagyaróváron a Flesch Károly Kulturális Központban ( Mosonmagyaróvár Erkel Ferenc utca 14)Köszöntőt mond: Dr. Nagy István alpolgármester. Kiállítást megnyitja: Szabó Béla EFIAP, Hon-ÖGPh. -MAFOSZ/G a Győri Fotóklub ügyvezető elnöke. Kiállító egyesületek: Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület, Győri Fotóklub Egyesület, Soproni Fotóművészeti Kör , Soproni Fotóklub. A kiállítás megtekinthető: 2010. április 19-től május 3-ig az intézmény nyitvatartási idejében.
*
A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket Láng Tibor aranydiplomás fotóművész, a Bakony Fotóklub művészeti vezetője FÉNYFESTÉS című kiállítására. A megnyitó 2010. április 12-én 18.00 órakor lesz a szentesi Galéria Kávéházban (Petőfi u. 7.). A fotók megtekinthetők május 3-ig, a kávéház nyitvatartási idejében.
*
A 60+ Fotókör első kiállítása helyet kapott az Újbuda 60+ Programközpontban (XI. kerület, Zsombolyai u. 6. TIT épület). Még megtekinthető: Április 12., 13., 14-én, de. 9-11 óráig. Kiállítók:Andráska Gábor, Áment Erzsébet , Balogh Viktória, Gábor Irén, Habán Ildikó, Harmath Kálmán, Jakab Károly, Jávor Péterné, Kaszó Lajos, Kéri Juli, Mártáné Ander Kati, Mollay Erzsébet, Nagy Márta, Ritter Katalin, Serdült Etelka, Szabados Dénes, Tóth Jenő, Varga Miklós. Művészeti vezető: Réber Anikó E-MAFOSZ.
*
Debrecen-Józsa Református Egyházközség meghívja Önt és családját, barátait 2010. április 17-én szombaton 17 órára a Felsőjózsa református gyülekezeti házba (Deák Ferenc út 67.) Baán Katalin fotográfus (Ceglédi Fotóklub) MOZAIKOK című kiállítására. Megnyitja: Szabó Antónia fotó és képzőművész. Megtekinthető:május 10.-ig 9-18h-ig.
*
A gyulai Pándy Kálmán kórház aulájában, 2010. április 15-én csütörtökön 15 órakor nyílik az Aesculap Fotóklub rendezésében dr. Gerendás Mihály és Chappon István kristályfotóinak tárlata A tudomány képei és a képek tudománya címmel. A fotókiállítást megnyitja Szarvassy Imre ES-MAFOSZ, az Aesculap Fotóklub elnöke. A kiállítás látogatóit köszönti Bagyinszki Zoltán fotográfus, a Székely Aladár Fotóklub tagja.
*

Kiss András E-MAFOSZ/s fotóművész (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Kecskemét) 80 év fotói című kiállítása Székesfehérváron, a Fejér Megyei Művelődési Központ és Művészetek Házában tekinthető meg május 4-ig, munkanapokon 8 és 18 óra között.
*
*

Ország-kollekció Vietnámba
A FIAP 30. Fekete-fehér Biennáléjára 10 szerző 1-1 alkotásával nevezhetnek a magyar fotósok. Itthon előzsűrit tartunk amelyre 20×30 cm-re méretezett digitális művek adhatók be, természetesen csak fekete-fehér képek. A kiválasztott 10 képet a MAFOSZ laboráltatja és paszpartuztatja. Ugyancsak a szövetség fizeti a nevezési díjat és a postaköltséget is.

A képek témája (kohéziós ereje, amelyet külön pontoz a nemzetközi zsűri): a színház, a színpadi produkció, előadás (bármilyen műfajban), próbák, színészek, stb… a színház világa, stb.

Pályázhatnak: Magyarországon élő magyar állampolgárok életkortól függetlenül

Beküldhető: egy szerzőtől maximum 3 db felvétel (JPG, hosszabbik oldal legalább 2000 pixel). A fájl neve: CsaládnévKeresztnév_Kép címe angolul.jpg

Beküldési cím: fotoselet2@gmail.com

Kísérőjegyzék: ugyanerre az email címre küldhető a képek kísérőjegyzéke, amelyen a szerző neve, postacíme, és a képek címe legyen rajta magyarul. A képcímek angolul is!

Beérkezési határidő: 2010. április 19-én reggel 6 óráig.
*
*

Ország-kollekció a 32. Ifjúsági Fotóbiennáléra (Vietnám)
A FIAP 32. Ifjúsági Fotóbiennáléjára két kategóriában 10-10 szerző 1-1 alkotásával nevezhetnek a magyar fotósok. Itthon előzsűrit tartunk amelyre 20×30 cm-re méretezett digitális művek adhatók be. A kiválasztott 2×10 képet a MAFOSZ laboráltatja és paszpartuztatja. Ugyancsak a szövetség fizeti a nevezési díjat és a postaköltséget is.

Pályázhatnak: Magyarországon élő magyar állampolgárok, az I. kategóriában az 1994. április 30. után született fiatalok; a II. kategóriában az 1989. április 30. és az 1994. április 29. között született alkotók.

Beküldhető: egy szerzőtől maximum 3 db színes vagy monochrom felvétel bármilyen témáról (JPG, hosszabbik oldal legalább 2000 pixel). A fájl neve: CsaládnévKeresztnév_Kategória(római I vagy II)_Kép címe angolul.jpg.

Beküldési cím: fotoselet2@gmail.com

Beérkezési határidő: 2010. április 19-én reggel 6 óráig.

Kísérőjegyzék: ugyanerre az email címre küldhető a képek kísérőjegyzéke, amelyen a szerző neve, születésének pontos dátuma, postacíme és a képek címe legyen rajta magyarul. A képcímek angolul is!
*
*

II. Házunk-Hazánk 2010 című fotópályázat
Dabas Város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Központ, a Galéria Alapítvány és a Dabasi Fotó Klub Egyesület meghirdeti a„II. Házunk-Hazánk 2010című fotópályázatát.
A pályázaton részt vehet minden magyar fotós, beleértve a határon túli fotósokat is.
A pályázat témája kötetlen; szívesen fogadjuk Magyarország és a Kárpát-medence természeti és épített értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatását.
Egy szerzőtől maximum 4db (színes és/vagy fekete-fehér) papír kép küldhető be. Sorozatot nem fogadunk el. A képek mérete lehetőleg 30×40 cm-es legyen, az ettől való eltérés lehetséges, de csak a rövidebb oldal esetében. A megadott méretektől eltérő, illetve felragasztott paszpartuzott vagy kasírozott, keretezett képet nem fogadunk el. A képek szállítás közbeni sérüléseiért felelősséget nem vállalunk. A kiállításra elfogadott képeket a rendezők a pályázat propagandájában, katalógusában, a kapcsolódó egyéb tájékoztatókban díjmentesen felhasználhatják.
Minden elfogadott kép kiállításra kerül és bekerül a kiállítás katalógusába.
A zsűrizés után a pályázókat értesítjük. Kérünk minden pályázót, hogy az e-mail címűket írják fel a nevezési lapra, mert a kiállításon elfogadott képeket 13×18 cm-es méretben, és 300 dpi felbontásban digitális formában elkérjük a jó minőségű katalógus elkészítéséhez.
Nevezési díj 1000 Ft , melyet rózsaszín postai utalványon (Kossuth Művelődési Központ 2370 Dabas, Szt. István u. 58.) vagy átutalással (Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezet Dabas, 64400099-109180170) vagy helyszíni nevezés esetén a díjat a képek leadásakor is befizethető.
Pályázati naptár:
– Postai feladás esetén a feladási határidő2010. július 15.
Postacím: Kossuth Ház Galéria 2370 Dabas, Kossuth László u. 19.
– Személyes leadás esetén július 8-15 közötti munkanapokon 9-17 óra között a
Kossuth Ház Galéria munkatársai veszik át a képeket.
– A képek zsűrizése 2010 július 22-én történik.
A zsűri tagjai: Dolezsán Ágnes, Kührner László , Lőkös Zoltán, fotóművészek.
A zsűrizés jegyzőkönyvét a MAFOSZ soros körlevelében és a www.dabas.hu-n tesszük közzé.
– A kiállítás megnyitása 2010. szeptember 17-én 18 órakor a Kossuth Ház
Galériában lesz. A kiállítás megtekinthető szeptember 17 – október 9. közötti időkben hétköznap 9-17 óra között, hétvégén előre egyeztetett időpontban
(tel.:06-29/362-545).
– A képek a kiállítás befejeztével október végéig juttatjuk vissza.
A pályázathoz kapcsolódó címek és telefonszámok: Kossuth Ház Galéria, 2370 Dabas, Kossuth László u. 19. tel.: 29/362-545; Kossuth Művelődési Központ, 2370 Dabas, Szt. István u. 58. tel.:29/360-237.
Díjazás: I. díj + oklevél
II. díj + oklevél
III. díj + oklevél
Különdíjak: MAFOSZ plakett + oklevél; Dabas Város Különdíja + oklevél; Dabasi Fotó Klub Egyesület Különdíja + oklevél
****************
Fotósélet – 2010. április 12.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával
*

Az adó egy százaléka
Kedves Olvasóink, aki segíteni és támogatni kívánja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) közösségfejlesztői, közművelődési, szakmai információs, művészet szervezői, tehetségkutatói és utánpótlást nevelő munkáját, személyi jövedelemadója bevallásakor töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, amelyre a következő adószámot kellene írni:19573975-1-41. Természetesen a családtagok és baráti körben is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a fotókulturális közélet eseményei tovább gazdagodjanak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles