6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Maximális zoom – itt az új Coolpix S9900 és S7000

MAXIMÁLIS ZOOM – ITT AZ ÚJ COOLPIX S9900 ÉS S7000

Amszterdam, Hollandia, 2015. február 10. A Nikon COOLPIX termékcsalád két új nagy zoomos, azonnali megosztási funkciót kínáló fényképezőgéppel bővült – a dönthető COOLPIX S9900 és a karcsú S7000 modellel.

A 16 megapixeles COOLPIX S9900 segítségével könnyen megtalálhatja saját, egyedi nézőpontját. Ez a kivételes teljesítményű fényképezőgép a nagy, dönthető LCD-monitornak köszönhetően korlátlan komponálási szabadságot kínál, a részleteket és az eseményeket pedig a 30x optikai zoom hozza testközelbe, amely 60x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 segítségével. A megosztás a beépített Wi-Fi-nek2 és az NFC3-kompatibilitásnak köszönhetően azonnali is lehet – csupán annyi a dolga, hogy a fényképezőgépet megfelelő intelligens eszközhöz érinti3 -, a fényképezési helyszín meghatározásában és feljegyzésében pedig a beépített GPS/GLONASS/QZSS funkció segít. Akár 30 helyszínt is nyomon követhet a beépített világtérképen, teljes HD videókat rögzíthet (1080/60p), illetve lenyűgöző időzített videókat készíthet a beépített funkciók használatával. A módválasztó tárcsával könnyen válthat az expozíciós módok (P/S/A/M) között, és egyedivé teheti fényképeit.

A 16 megapixeles COOLPIX S7000 fényképezőgéppel a családtagokkal és barátokkal töltött különleges pillanatokat egészen közelivé teheti, így azok még inkább személyessé válnak. Ez a karcsú fényképezőgép 20x optikai zoomot kínál, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval, így garantáltan nem marad le semmilyen fontos eseményről – legyen az közel vagy távol. A közösségi élményekről sem kell lemondania, fényképeit egyszerűen megoszthatja: a fényképezőgép NFC3-kompatibilis, és elég hozzáérinteni megfelelő intelligens eszközhöz3, illetve megnyomni a külön Wi-Fi2 gombot. Egyetlen gombnyomással teljes HD videót (1080/60p) rögzíthet, és könnyedén készíthet lenyűgöző időzített videót is, az Egyszerű panoráma funkció pedig szinte garantálja a fantasztikus tájképeket.

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új COOLPIX készülékeket:

„A fotósok sosem valósíthatták meg ilyen egyszerűen kreatív elképzeléseiket – a COOLPIX S9900 dönthető kijelzője egyedi nézőpontokat tesz lehetővé, legyen az akár a gyermekek szemmagassága vagy a tömeg fölé emelt fényképezőgép, és a nagy teljesítményű, 30x optikai zoom (amely a Dynamic Fine Zoom1 segítségével akár 60x-ra is bővíthető) fantasztikus részletgazdagságot biztosít. A fényképek és videók képminősége kiváló, a megosztás pedig azonnal is végrehajtható a külön Wi-Fi2 gomb megnyomásával, illetve a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 intelligens eszközhöz érintve. A fényképezések helyszínét utazás közben a beépített GPS/GLONASS/QZSS funkció képes meghatározni, a manuális expozíciós módok pedig további előnyt jelentenek a beállítások testreszabásakor. Mostantól gyerekjáték a kreatív fényképezés.

A stílusos COOLPIX S7000 karcsú váza rendkívüli teljesítményt takar – a fényképezőgép 20x optikai zoomot kínál, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval, így minden apró részlet megörökíthető. A fotós egyetlen gombnyomással átválthat a fényképezésről a kiemelkedő minőségű teljes HD videók készítésére, a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés pedig biztosítja, hogy minden felvétel éles legyen – az időzített videók készítése is egyszerű. Fényképeit egyetlen pillanat alatt megoszthatja családtagjaival és barátaival: a fényképezőgép NFC3-kompatibilis, így elég hozzáérintenie megfelelő intelligens eszközhöz2, vagy megnyomnia a külön Wi-Fi2 gombot. Megörökítheti az élet fontos pillanatait – és mindezt azonnal meg is oszthatja.”

Szokatlan látószögek, lenyűgöző részletesség
A COOLPIX S9900 nagyméretű, 7,5 centiméteres, dönthető LCD-monitor ideális a kreatív komponáláshoz; segítségével egyszerűen fényképezhet a tömeg fölött tartott géppel, vagy akár alacsonyan tartva – például kifejező állatportrék készítéséhez. A nagy teljesítményű 30x optikai zoom – amely a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval 60x-ra bővíthető – a részletesség és az egyszerűvé tett távolsági fényképezés új világát nyitja meg.

A karcsú COOLPIX S7000 egy remekül hordozható fényképezőgép, olyan 7,5 centiméteres LCD-monitorral, amely bármilyen fotózást egyszerűvé tesz még ragyogó napsütésben vagy gyenge fényben is. A 20x optikai zoomot akár 40x-re is bővítheti a Dynamic Fine Zoom1 segítségével – ideális megoldás arckifejezések, illetve távoli történések fotózásakor egyaránt.

Gyors fényképezés, azonnali megosztás
Soha nem marad le egyetlen pillanatról sem – a COOLPIX S9900 használatakor egyetlen gombnyomással átválthat fényképezésről teljes HD (1080/60p) videó rögzítésére, a nagy sebességű AF pedig rendkívül gyors témakövetést tesz lehetővé. A vezérlőtárcsával gyorsan elérhetők a főbb beállítások, a megosztás pedig a külön Wi-Fi2 gombnak és az NFC3-kompatibilitásnak köszönhetően villámgyors – ez utóbbival csupán annyi a dolga, hogy hozzáérinti a fényképezőgépet egy megfelelő intelligens eszközhöz3.

A COOLPIX S7000 automatikusan optimalizálja a beállításokat az Automatikus programválasztóval, így egyetlen szempillantás alatt készen áll lenyűgöző minőségű képek készítésére. A külön videofelvétel gombbal bármikor azonnal elkezdheti teljes HD videó rögzítését, a megosztás pedig csak egy pillanat műve az egyérintéses Wi-Fi2 gombbal, illetve az NFC3 technológiával.

Mindennapi élet és világkörüli utak

A COOLPIX S9900 elég kis méretű a mindennapi használathoz, ugyanakkor tökéletes az utazási élmények megörökítéséhez is a világ bármely táján. A beépített GPS/GLONASS/QZSS funkció rögzíti a pontos földrajzi hosszúsági és szélességi adatokat, a beépített világtérképre pedig 30 helyszín adatait lehet menteni, így lehetőség van a képek rögzítési helyének megjelenítésére.

A COOLPIX S7000 karcsú, könnyű és stílusos – tökéletesen illeszkedik az Ön életstílusához. Az Intelligens portré mód fényképezés közben alkalmazható effektusaival (például a Bőrlágyítás funkcióval) garantáltan gyönyörű portrékat készíthet. Utazás közben az Egyszerű panoráma funkció segít teljességében megörökíteni a gyönyörű tájakat – lenyűgöző panorámaképeket készíthet a fényképezőgép egyszerű megdöntésével, illetve pánolással.

A fő jellemzők összefoglalása – S9900

NIKKOR 30x optikai zoom objektív: Minden történést megörökíthet a legapróbb részletekig, ugyanis a 30x optikai zoom akár 60x-ra is bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 segítségével.

Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: Képeit egyszerűen megoszthatja az egyérintéses Wi-Fi2 gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis3 fényképezőgép megfelelő intelligens eszközhöz3 érintésével.

Beépített GPS/GLONASS/QZSS: Fényképezés közben villámgyorsan beolvashatja a pontos helyadatokat a GPS/GLONASS/QZSS műholdas követés révén.

Dönthető TFT LCD-monitor: A nagyméretű, 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos kijelzőnek köszönhetően egyszerűen készíthet fényképeket és videókat tömeg fölötti és alacsony nézőpontból egyaránt.

Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását eseménydús jelenetek fényképezése és akár maximális zoom használata közben is, így a felvételek élesebbek.

Időzített videofelvétel: Válassza ki a fényképezési helyzetet, és a fényképezőgép automatikusan 10 másodperces időzített videót készít az időzített fényképezéssel megörökített állóképekből.

A fő jellemzők összefoglalása – S7000

Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: A kiváló minőségű képeket egyszerűen megoszthatja az egyérintéses Wi-Fi2 gomb megnyomásával, illetve az NFC3 technológiának köszönhetően úgy is, hogy a fényképezőgépet megfelelő intelligens eszközhöz érinti.

NIKKOR 20x optikai zoom objektív: Érdekes arckifejezéseket és távoli eseményeket is megörökíthet a 20x optikai zoommal, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 segítségével.

Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: A nagy érzékenységű érzékelő biztosítja a lenyűgöző teljesítményt, a páratlan részletességet és az alacsony zajszintet.

Egyszerű panoráma 360o/180o: A fényképezőgépet függőlegesen megdöntve, illetve vízszintesen pánozva hihetetlenül látványos panorámaképeket készíthet.

Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Minden felvétel éles lehet, mert a 4 tengelyes hibrid VR még teljes zoomolás esetén is képes ellensúlyozni a fényképezőgép rázkódásának hatását.

Teljes HD videók: Késlekedés nélkül, teljes HD minőségben megörökítheti az összes vidám pillanatot az egyérintéses videofelvétel gombbal, lejátszás közben pedig szerkesztheti a felvételeket, és törölheti a fölöslegesnek ítélt jeleneteket.

Megjegyzés:
1A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik.
2A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű (iOS és AndroidTM rendszerekkel kompatibilis) alkalmazását.
3A Near Field Communication (NFC) funkció AndroidTM (4.0-s vagy újabb) rendszerű okostelefonokon és táblagépeken használható. A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű alkalmazását és a képátviteli beállításokat.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.europe-nikon.com

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles