6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

A Sony bemutatja új, vezeték nélküli világítási rendszerének prototípusát a 2016-os The Photography Show-n

A Sony először mutatja be Európában új vezeték nélküli világítási rendszer prototípusát a 2016-os The Photography Show-n, amellyel célja, hogy a profi Sony fotósok egyre növekvő igényeit kiszolgálhassa.

Az új világítási rendszert úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen α cserélhető objektíves fényképezőgépekkel és külső vakukkal, valamint tartalmazni fogja az FA-WRC1M vezeték nélküli rádiós főegységet és az FA-WRR1 vezeték nélküli rádiós vevőegységet.

A 30 méteres maximális hatótávolsággal (kb. 98 láb) az új rádió által vezérelt rendszer lehetővé teszi a rendkívül rugalmas, vezeték nélküli vakuval történő fényképezési élményt kivételes teljesítménnyel, minden típusú fotózási körülmény mellett. Összességében a rendszer képes ellenőrizni egy maximum 15 különálló vakuból álló 5 külön vakucsoportot. A rendszer használata közben a fotósok képesek irányítani a csatlakoztatott vakuegységek felvételét manuálisan vagy automatikusan, ahogyan szeretnék. Továbbá, az új világítási rendszer képes lesz az akár 1/250 percenkénti vakuszinkron sebességre, emellett egy nagy sebességű szinkron (HSS) is rendelkezésre áll.

Az új vezeték nélküli világítási rendszer Európában 2016 nyarától lesz elérhető. Árak és részletes leírások későbbi időpontban jelennek meg.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles