7.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

A remény magvai – Dr. Jane Goodall előadása Budapesten

Noha Jane Goodall, a csimpánzok életének világhírű kutatója arról nevezetes, hogy megváltoztatta a főemlősökről alkotott vélekedésünket, és ezzel saját magunkról való ismereteinket is, nem meglepő, hogy mélységes természetszeretete kiterjed a növényekre is: részint mert gyermekkorától fogva különleges viszonyt ápol a növényekkel, részint pedig azért, mert biológusként nagyon is érti és átérzi, hogy a növények jelentik az élet alapját a Földön. Reményt pedig az adhat, ha minél több ember ráébred: ő maga is tehet valamit azért, hogy a növényeknek jobb legyen a Földön. A remény magvai azok, akik harcolnak az esőerdők pusztítása ellen, a génmódosított szervezetek terjedése ellen, vagy a régi kultúrfajták megőrzéséért. A hétköznapi embereknek is számos lehetősége van a cselekvésre, például hogy saját maguk termesszenek konyhakerti növényeket, akár a városban is, amire a világ minden táján egyre több példa van, vagy hogy áttérjenek a biogazdálkodásra.

Prof. Dr. Urs Niggli, a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL) igazgatója, az Ökológiai Mezőgazdasági Mozgalmak Nemzetközi Szövetsége (IFOAM) vezetőségi tagja, valamint a magyar Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) alapítója és szakmai partnere szintén megosztja gondolatait a fenntartható mezőgazdaság fontosságáról, és arról, miképp lehet a várhatóan 9 milliárdra növekvő népességet fenntartható növénytermesztéssel és élelmiszertermeléssel ellátni.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles