6.4 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Bemutatjuk a FotoHub-ot, a fotósok gyorsnyomda asszisztensét!

Előfordult már, hogy egy szivességfotózásra ráment pár napod, mire lenagyíttattad, kipostáztad, és begyűjtötted érte a bekerülési költséget? Pedig csak lefotóztad lányod osztályát és amúgy is eltöltöttél már vele egy fél napot? A Fotohub szolgáltatás szinte évről évre folyamatosan fejlődik és egyre több terhet vesz le profi és amatőr fotós válláról egyaránt. A FotoHub bemutatkozóját mellékeljük.

Most részletes videó bemutatóval!

És mivel e napokban indul az iskolai fotózások szezonja, talán érdemes megemlítenünk néhány olyan újdonságot, emlékeztetőként felsorolni pár olyan tulajdonságát a rendszernek, mely az iskolafotózás elképesztően sok logisztikát, szervezést, utánajárást igénylő munkáját igen komoly mértékben le tudja egyszerüsíteni, emellett új bevételi forrásokat is tud Önnek generálni.

Hogyan egyszerüsíti a fotós munkát a Fotohub?

  • Az elkészített digitális képeket a fotogárfus csak feltölti egy Fotohub galériába (pl egy osztály – egy galéria) és a galériához kapcsolódó linket átadja az érintetteknek (tanároknak, szülőknek).
  • A galériához a fotós beállítja, hogy a képekből milyen termékeket, milyen áron óhajt eladni.
  • A szülők a link birtokában belépnek a Fotohub felületre, ahol azt és csak azt a galériát láthatják, melyet számukra a fényképész elérhetővé tett. Itt megnézegethetik a képeket és kiválaszthatják, hogy melyik képből milyen terméket óhajtanak rendelni. A rendelést pár kattintással feladják.
  • A rendelésről, annak minden részletével a Fotohub értesítést küld a fotográfusnak – de ezzel alapesetben neki semmi további dolga nincs. A rendelt termékeket a Fotohub elkészíti, csomagolja, eljuttatja a megrendelő számára, begyűjti a pénzt.
  • A szülők bármikor utánrendelhetnek, kérhetnek további termékeket… nincs korlátozás (kivéve, ha Ön úgy szeretné).
  • A fotós folyamatosan nyomon követheti rendeléseit és bevételeit. A laborköltség ill. a Fotohub jutalékán felül minden bevétel a fotósé – erről pl. havonta egyszer számlát küld a Fotohub felé, aki azonnal fizet.

…nem volt tehát szükség a rendelések begyújtésére, regisztrálására, nyomon követésére, a képek összeválogatására, csomagolására, határidők szigorú figyelésére, a szülők rugdosására, a pénzek behajtására, elszámolások követésére, nincs szükség a termékválaszték korlátozására a logisztika kézbentarthatóságának megőrzése érdekében… csak fotózás, utómunka, feltöltés, linkmegosztás – pénz kasszírozása.

Rengeteg termék, professzionális minőségben 

  • Képnagyítások 9×13-tól 30×120 cm méretekben, vagy igazolványkép méretben
  • Papírposzterek sokféle méretben, akár 60×180 cm-ig
  • Vászonposzterek vakrámára feszítve
  • Kasírozott képek – asztalra állíthatók vagy falra akaszthatók
  • Többpaneles vásznak és kasírozott képek
  • Ajándéktárgyak – bögre, póló, puzzle, kulcstartó, hógömb…
  • Éves falinaptárak többféle méretben, 30×45 cm-ig
…hogy e termékek mindegyikét beárazza és engedélyezi, vagy csak egy szűkebb részhalmazt, ez abszolút az Ön döntése. Akár galériánként, osztályonként külön, külön.
És mindent a ma a piacon elérhető legkiválóbb minőséget nyújtó Epson száraz technológiás laborgépekkel.

 

..de persze rengeteg rugalmasságra is helyet adunk…

  •  ha inkább Ön osztaná ki a képeket és gyűjtené a pénzt – lehetséges. Ekkor a Fotohub felület a rendeléseket gyűjti össze, készíti el és csomagolja a képeket, hogy Önnek tényleg csak az átadás és kasszírozás maradjon.
  • ha a képeket nem velünk szeretné elkészíttetni, hanem saját maga nyomtatná őket: ha Ön vásárol(t) tőlünk professzionális fotónyomtatót (laborgépet), akkor a Fotohub-ot úgy konfiguráljuk, hogy az Ön stúdiójába érkező rendeléseket saját maga letöltheti és saját laborjában, saját gépével elkészítheti a képeket.

…és néhány az újdonságok közül:

  • Megosztási linkek testreszabása: nem muszáj az automata által generált furcsa kódot használni – írja felül egy könnyen megjegyezhető névvel a program által adott linket és ossza meg akár egy papíron, vagy a táblára felírva.
  • Titkosítás gyerekenként: a legtöbb esetben tökéletesen megfelel, ha egy osztály képeit egy galériába teszzük, ahol az osztály tagjai egymás képeit láthatják. De ahol a szülők extrém érzékenyek az adatvédelemre, ott a gyerekek képeit csoportonként feltöltve külön, csak az érintett szülővel megosztott pin-kóddal zárolhatjuk.
  • Galéria megmutatása belépés, regisztráció nélkül: beállíthatja bármely galériáját olyanra, hogy azt a link birtokában azonnal, minden további belépés, regisztráció nélkül nézegetni lehessen. A rendeléshez természetesen a vevőnek be kell jelentkeznie.
  • Vízjelek: a képre sok helyre felkerül a vízjel, amit Ön ráadásul testre is szabhat. Már nem kizárólag az alapértelmezett ‘Fotohub’ vízjel védheti képeit a nem kívánt letöltéstől, hanem saját vízjelet is feltölthet.
  • Új termékek: konkrétan iskolafotós kérésére került a rendszerbe kulcstartó, hógömb még tavaly, idén pedig előszőr 2019-es falinaptárakat ajánl háromféle méretben, háromféle dizájnnal, álló és fekvő képekhez is.
És ami nem újdonság: a Fotohub használata ingyenes, tárhelyre, vevőszámra, felhasználási gyakoriságra való tekintet nélkül. Díjat kizárólag és csakis a feladott rendelések után számítunk fel – tehát ha nincs bevétele, nincs költsége, ha viszont megy az üzlet, egy csekély díj fejében a munka igen nagy részét levesszük az Ön válláról!
Érdekes lehet? … egyszerűen csak kezdje használni a Fotohub-ot!
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,491RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles