Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Magas-Tátra télen

március 1 @ 14:30 - március 3 @ 20:00 CET

n

Túrázzunk a Kárpát-medencében! – A Magas-Tátra télen (bakancsban, hótalpon vagy sílécen)
A téli Tátra az igazi! Ezért szervezzük meg idén is a már hagyományos téli túránkat a Magas-Tátrába. Úgy „kárpátos” módon, tehát nem rohanva, időt hagyva a társasági életre, kihívó, de mindenki által teljesíthető útvonalakat választva.
Túránkat ajánlom mindazoknak, akik gyakorlott túrázók, többször jártak már magas hegyen és megragadta őket a „téli varázs”, de azoknak is, akik még félszeg próbálkozóknak számítanak.
Az idén is várjuk a síelőket (ha nem indulnak az egri síbajnokságon!), hisz a Zora Panzió pályaszállás a Magas-Tátra legnagyobb síközpontjában!
Utazás: autóbusszal
Szállás: Tátralomnicon, szállodában
Költségek: 10.000 Ft + 80 EUR (utazás, szállás félpanzióval, túravezetés)
Túragazdák: Köves Gyula (20/326-4943, kovesgy01@t-online.hu) és
Gál Péter (70/226-9463, bobek64@freemail.hu)
Jelentkezés: 10.000 Ft foglaló befizetésével (történhet átutalással – OTP 11739009-20233312 számlára (közlemény: Téli Tátra 2019), vagy személyesen a túragazdáknál.
A tervezett program:
Pénteken délután fél 3-kor indulunk az Ady utcai parkolóból (Eger!). Útközben csak technikai pihenőket tartunk, hogy vacsorára szállásunkra érjünk. Ezúttal is a megszokott Zora Panzió lesz az otthonunk, Tátralomnicon. A bőséges vacsora után a bárban megbeszéljük a másnapi túra részleteit.
Szombaton a síelők önálló életet élnek, hisz csak ki kell cammogniuk ormótlan bakancsukban a felvonóhoz és élvezni a pályát. Mi, a túrázni vágyók korán kelünk, hogy a jó időt kihasználva minél előbb a Hegyen legyünk. Ezúttal egy mindenki által teljesíthető (azért nem annyira könnyű!) túrát tervezünk. Matlárházáról indulva a Zöld-tó, ill. a partján álló menedékház a célunk. A testi és lelki felfrissülés után utunkat a Bélai Tátra egyik legszebb (és télen is teljesíthető!) útvonalán – érintve még a Gyopár menedékházat – Barlangligetig folytatjuk. Itt kapjuk vissza autóbuszunkat, hogy visszatérve szállodánkba az estét már a kandalló előtt ücsörögve tölthessük.
Vasárnap a reggeli után már csak egy könnyű, levezető túra vár ránk Ótátrafüreden (Jégtemplom a Tarajkán, Tarpataki-vízesések, ebéd a Bisztróban), majd a 67-es úton Rozsnyó (városnézés és vásárlás) érintésével utazunk haza.
Ajánlott felszerelés:
Megfelelő, vízhatlan bakancs, célszerű a jó minőségű téli túrazokni (nedvesen is melegít), kamásli, túra vagy sínadrág, kettő sapka, kettő kesztyű, réteges téli ruházat (aláöltöző vagy cserepóló, vékony pulóver, polár vagy softshell felső, szélálló kabát, fej vagy kézi elemlámpa, termosz teának, hátizsák, túrabot (nem feltétlenül szükséges, de sokat segít,), „macska”. Botot, hágóvasat, hótalpat tudunk adni az azt igénylőknek!

https://www.facebook.com/events/2290850417612180/

Részletek

Kezdés:
március 1 @ 14:30
Vége:
március 3 @ 20:00
Események kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2290850417612180/

Szervező

Kárpát Egyesület, Eger
E-mail:
noreply@facebookmail.com