Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bevezetés a stúdiófotózás világába II A portré és beauty fotózás

május 11 @ 09:00 - 18:00 CEST

n

A portré és beauty fotózás alapjai workshopon elsősorban arról lesz szó, hogy stúdió körülmények között hogyan tudod optimálisan használni a rendelkezésre álló fényformálókat, fényforrásokat. Ez a nap nem arról szól, hogy építsd a portfoliódat az ott készült képekkel, hanem hogy tanulni, fejlődni tudj. Éppen ezért egy-egy beállásnál nem időzünk sokat, de a kis létszámnak köszönhetően mindenki tud néhány képet készíteni a modellről mindegyik beállásban.

A bevezetés a studiófotózás világába workshop első részében is fontos hangsúlyt kapott az interaktívitás, a folytatásban sem lesz ez másként. Továbbra is a résztvevőket bevonva folyik a workshop, és ők rakják össze a világítások egy részét az oktató instruálásával.

A tanfolyamot teljesen kezdőknek NEM ajánljuk. Annak érdemes eljönni, aki tisztában van az ISO/rekesz/záridő összefüggéseivel, és ezek beállításaival a fényképezőgépen. A tanfolyamra jelentkezésnek nem előfeltétele a bevezetés a stúdiófotózás világába első részén való részvétel. A két tanfolyam között kb. 15% átfedés várható az elején az ismétlésnél, a stúdiófelszerelések ismereténél, összeszerelésnél, üzembe helyezésnél.

A workshopon gyakorlott modell áll rendelkezésünkre Melinda személyében. Melindáról és más modellekről készült portré képeimet az oldal alján található galériában meg tudjátok tekinteni. A galériában található képek bevilágítását, elkészüléseinek körülményeit mutatom be a workshopon. Hogy mindenkire jusson idő, és mindenki mindet ki tudjon próbálni (világítások, beállások), a maximális létszám 6 fő.

Az egész napot végig kiséri egy profi sminkes, Deri Laura személyében. A nap folyamán ő készíti Melinda sminkjét, és a workshop utolsó felében egy beauty sminket is elkészít majd neki. Laurától napközben kérdezhettek majd a fotózásra készült sminkekről, továbbá egy fél órás előadás keretében az alábbiakról is beszél:

Hogyan segítheti a sminkes az utómunkát. Mit nézzen meg egy fotós először, amikor ellenőrzi a sminkes munkáját (élőben és gépen)
Smink a tematikához igazodva (alkalom, hangulat, modell alkata stb.)
Különböző fotózások más-más sminket igényelnek… (biznisz portré, beauty, fashion, glamour stb.)
Csapat munka, kommunikáció, előre kész mood board fontossága

Napirendi pontok a portré fotózás workshopon:

Bemutatkozás
A “Bevezetés a stúdiófotózás világába” első részében hallottak átismétlése (stúdiófelszerelések ismeretése, összeszerelése, üzembe helyezése)
Eszközismeret (a nap folyamán használt eszközök bemutatása, összeszerelése, HSS vaku beüzemelése)
Világítás ernyőkkel (áteresztő ernyő, fehér és ezüst reflex ernyő)
Para-Dise fókuszálható Kit bemutatása és kipróbálása – a Para-Dise rendszer egy speciális fényformáló rendszer fókuszálható középoszloppal
Ledes körlámpa kipróbálása
Deri Laura sminkes előadása
Kommunikáció a modellel a fotózás előtt és közben
Portré fotózási trükkök, praktikák
HSS (High Speed Sync) vakuhasználat bemutatása (Godox AD600Pro), különböző példákon keresztül (mozgásfagyaztás, szélgép, vízcsobbanás az arcon, füstgép). A workshopon az alábbi gépgyártókhoz biztosítunk HSS kioldót: Canon, Nikon, Fuji, Sony
Világítás ismeretek (a workshop 80%-át ez a rész teszi ki) – A workshop vége fele, háromnegyedénél a modell kap egy beauty sminket és néhány beauty világítást is magtanulnak a résztvevők.
Kérdezz – felelek (a nap folyamán minden egyes világításhoz mutatok minta képet is. A nap végén egy kis ismétlés gyanánt ki kell majd találni, hogy melyik képet hogyan világítottam)
Összegzés, egyéb kérdések megválaszolása
Amire szükséged lesz az oktatáson:

Egy tükörreflexes fényképezőgép memóriakártyával, minimum egy alap objektívvel
Jegyzetfüzet
Nyitottság és elszántság a jó képekre és fejlődésre

Tudnivalók:

Az oktatás helyszíne: Budapest, Boráros tér 6. (Prime Stúdió)
A workshop időpontja és időtartama: 2019. Március 30. (szombat) szünetekkel 8 – 9 óra, kezdés reggel 9:00 óra. Ebédszünet: 13:00 – 13:30
Foglaló a workshopra 15 000 Ft. A jelentkezés akkor lesz 100%-ban érvényes, amikor a foglaló vagy a teljes díj megérkezett a számlára.
Jelentkezésed a workshopra a foglaló elküldésével vagy a teljes díj megfizetésével biztosítod!

A workshophoz járó extrák:

Hozzáadunk egy zárt privát facebook csoporthoz, ahol a fotosworkshopok.hu végzett hallgatói találhatók. Itt értékes információkat osztunk meg Veletek fotózásokról, mely a későbbi munkáitok során segítségetekre lehet.
A workshopon üdítőkkel, ásványvízzel, teával, kávéval, gyümölccsel és rágcsálni valóval várunk az egész nap folyamán.
Évente egyszer önköltségi workshopot szervezünk az adott évben nálunk végzett tanulóinknak, ahol csak a modell díját és a stúdió bérleti költségét kell kifizetni. Ha gyakorolni szeretnél, ez tökéletes alkalom lesz számodra. Természetesen a workshop ideje alatt oktatónk a résztvevők rendelkezésére áll, bármilyen kérdést szívesen megválaszol a fotózás kapcsán. A gyakorlós workshop díja kb. 12 000 Ft

Bónuszok:

25% kedvezmény az első bérlésnél a Prime Stúdióban (www.primestudio.hu )
1 órás online (skype, viber, facebook) konzultáció az oktatóval, ahol felteheted kérdéseidet a témával kapcsolatban, a workshopon hallottakról, vagy kikérheted a véleményét képeidről
Ebéd a workshopon
A következő workshop árából 10% kedvezményt adunk
( A bónuszokat a workshop elvégzésétől számított 4 hónapig veheted igénybe, utána a bónuszaid elvesznek)

https://www.facebook.com/events/402276967240070/

Részletek

Dátum:
május 11
Időpont:
09:00 - 18:00
Események kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/402276967240070/

Szervező

Fotós Workshopok
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Prime Studio