Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Budapest Photo Festival 2019

február 28 @ 01:00 - 12:00 CET

o

EZEN AZ ESEMÉNYEN AJÁNLJUK A BPF2019 PROGRAMSOROZATÁT:

Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL igazi különlegességgel és egyben közép-európai premierrel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát a február 28-án a MŰCSARNOKBAN. A kiállítás március 1-től látogatható!

KORTÁRS ÉS KLASSZIKUS, HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁSOK, SZAKMAI PROGRAMOK ISMÉT ITT VAGYUNK, TARTSATOK VELÜNK!

Ízelítő az idei kínálatból:

A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását nem más, mint , az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi. : Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása március 1. és június 2. között látható a Műcsarnokban, a kiállításhoz izgalmas tárlatvezetések és programok kapcsolódnak majd.

A kortárs magyar fotóművészet bemutatásának 2019-ben is a Kiscelli Múzeum ad otthont. A már hagyománnyá vált tárlat, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál programját is színesíti, idén a tájkép klasszikus fotóművészeti műfaját mutatja be.

A Fesztiválközpont – Budapest Projekt Galériában a francia és a portugál fotóművészet kerül fókuszba a Fesztivál saját szervezésében és kurátori nézőpontjából megvalósuló kiállításain. Elsőként a budapesti Francia Intézettel és a Frankofón Fesztivállal együttműködésben, Gilles Roudiere, a kortárs francia fotográfia középnemzedékéhez tartozó művész három sorozatából összeállított anyaga látható.
Március végén nyílik a modern portugál fotográfia négy képviselőjének csoportos kiállítása a Camões Intézet – Portugál Nyelvi Központ programjaként. A kortárs tájkép az eltérő fotográfiai munkák értelmezésében formálódik újjá. Tiago Casanova, Paulo Catrica, João Grama és Tito Mouraz a tradicionális területek, az érintetlen portugál táj és a természet misztikumát, vagy ennek ellentétét, a turizmus és az ipar által formált területek komplexitását mutatják be.

2019-ben a sajtófotó műfajával színesedik a program, a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat díjnyerteseinek munkái a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban láthatók.

A nemzetközi fotográfia számos kiállítással képviselteti magát a Fesztivál 2019-es programjában. A Photon Valencia fesztivál portfolio reviewának PHEN díjasát, az ecuadori származású Misha Vallejot mutatjuk be a Telep galériában.

Az Olasz Kultúrintézet két kiállítással is csatlakozik, melyből az egyik a nemzetközi hírnévre szert tett TerraProject kollektíva tagjának Michele Borzoni Inshallah című munkája.

A Cervantes Intézet a Greenpeace Photo Award díjas Bruno Morais és Cristina de Middel munkáit, a Cseh Centrum Robert Vano polaroidjait mutatja be.

A Lengyel Intézetben Varsó történelmének dokumentumait láthatjuk, az Osztrák Intézet a kortárs ételfotók izgalmas világába, a Török Kultúrintézet pedig Isztambul rejtelmeibe kalauzol el.

A budapesti múzeumok ismét teret adnak a fotográfiának, a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Fesztivál 3 kortárs fotográfus bevonásával emlékszik Kányádi Sándor költőre, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum pedig , az 50-es évek Honvéd Sportegyesületnél készült sokáig elveszettnek vélt műveiből mutatnak be eddig még soha sem látott képeket.

A kortárs magyar fotográfiát a budapesti galériák reprezentálják, Fresh meat címmel a BPF és a Hybridart Galéria közös felhívásán a 35 év alatti fotográfusok munkáit ismerhetjük meg, az Artphoto Galériában fotográfusra emlékeznek kortárs fotográfusok képein keresztül, a TOBE Galéria három kiállítása között legújabb munkáit, a Várfok Galéria Négyszemközt című tárlata pedig a világhírűvé vált, magyar származású és fotográfiáinak különleges válogatását mutatja be.

Pszichedelikus és szürreális, vad és inspiráló, könnyed és játékos, 2019-ben a Budapest FotóFesztivál változatos tavaszi trendkalauza közel 40 kiállításnak, a Fesztiválközpontban megvalósuló számos szakmai és közönség programnak ad helyet.

https://www.facebook.com/events/299354387441425/

Részletek

Dátum:
február 28
Időpont:
01:00 - 12:00
Események kategóriák:
, ,
Események címkék:
, , , , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/299354387441425/

Szervező

Budapest Photo Festival
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Budapest