Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

CAPAZINE – LET’S DANCE! – jelentkezés

február 21 @ 00:01 - március 6 @ 23:59 CET

o

CAPAZINE – LET’S DANCE!

CAPAZINE – LET’S DANCE!

2019-ben folytatódik a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus fotós periodikája, a CAPAZINE!

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop előzi meg a CAPAZINE műhelymunka vezetőivel és meghívott előadókkal. Célunk, hogy az elkészült kiadvánnyal a legtöbb európai fotós rendezvényen, fesztiválon megjelenjünk.

A CAPAZINE második számának címe LET’S DANCE!, központi témája a zene és a fotografikus képalkotás kapcsolata. Kulcsszavak: fotó és zene, hangkép, kép-hang, kísérletezés, együttműködés, grafikus kotta, interdiszciplinaritás

A 2019-es CAPAZINE műhelymunkára olyan fotográfusok és új zenemű létrehozására vállalkozó szakemberek (zenészek/zeneszerzők/producerek) jelentkezését várjuk, akiket foglalkoztat a fotografikus képalkotás, az állókép és a zene kapcsolata, a műfajok közti kísérletezés – a zenei elemek mentén módosított látványtól egészen a grafikus kottáig. Az alkotók mellett ezúttal is várjuk az elméleti szakemberek, szakszövegírók jelentkezését.

A CAPAZINE – LET’S DANCE! workshopon résztvevők közös gondolkodással, tervezéssel és kísérletezéssel hoznak létre egy olyan többfunkciós kiadványt, amely egyszerre töltheti be a folyóirat, a képeslap-hanglemez, valamint a sokszorosított műtárgy funkcióit. A tematikus számok tartalmának előkészítésekor az adott témát elméleti és gyakorlati szempontból is vizsgáljuk: az elméleti szakemberek a teoretikus alapot biztosító írásokat és a résztvevő művészek munkáit elemezve szakszövegeket írnak, a fotográfusok és a zenészek/zeneszerzők/producerek pedig az adott téma mentén készítik el a CAPAZINE-ben megjelenő alkotásaikat.

Állandó meghívott előadónk:
-Szigetvári Andrea zeneszerző, egyetemi docens, az elektroakusztikus zeneszerzés és a zenei informatika oktatója

További előadók:
- fotográfus, képzőművész
- filmrendező, médiaművész és Szemző Tibor zeneszerző, előadó, médiaművész
- / Gray Box (Visual Arts, Performance, Fashion)
-Duncan Wooldridge művész, író, kurátor, University of the Arts London

A műhelymunka vezetői:
- kurátor, Capa Központ
-Mucsi Emese kurátor, Capa Központ
-Pentelényi Pál programkoordinátor, Capa Központ / a Budabeats Records vezetője

(A változtatás jogát fenntartjuk.)

A résztvevők a jelentkezésükkel vállalják, hogy heti-kétheti rendszerességgel (péntekenként, napközben 10–14 óra között) részt vesznek a foglalkozásokon és a kiadvány elkészítésében is tevékenyen közreműködnek.

A tervezett munkamenet: műhelymunka foglalkozások és alkotások létrehozása (március–július), a kiadvány előkészítése, szakszövegek írása (augusztus–szeptember), a kiadvány publikálása és kiállítás (október–november)

A jelentkezéseket szakmai önéletrajz, online fotós, ill. zenei (Soundcloud, Bandcamp) portfólió és rövid motivációs levél kíséretében a capazine@capacenter.hu e-mail-címre várjuk „CAPAZINE 2019” tárggyal 2019. március 6-a éjfélig.

Az egyes műhelymunkák létszáma korlátozott, a tervezett létszám szerint kiadványonként 8 fő fotográfus, 4 fő zenész/zeneszerző/producer és 2 fő elméleti szakember tud részt venni. A jelentkezők közül a műhelymunka tagjait a beküldött pályázati anyagok alapján a Capa Központ kurátorai választják ki. A foglalkozások nyelve magyar, angol nyelvtudás előnyt jelent. A részvételt nyert pályázókat e-mailben értesítjük 2019. március 18-ig.

Ajánlott olvasmányok listája:

-Cage, : Silence. Lecutres and Writings by Cage, University Press of New England, Hanover, NH 03755, 1961
-Voigt Vilmos: A szférák zenéje a világ harmóniája In: Ponticulus Hungaricus, IX. évfolyam 1. szám/2005. január
-Kandinsky, Wassily: Concerning the Spiritual in Art In: On Spiritual in Art by Wassily Kandinsky, Reboy, Hilla (ed.:), Solomon R. Guggenheim Foundation, 1946
-Hajnóczy Csaba: Tarr Béla filmjei a hangsáv felől. In: Ignácz Ádám: Műfajok, stílusok, szubkultúrák. Rózsavölgyi és Társa, 2015
-Gabo Rindo–Hollódi Gergely: Retró-repró – A magyar lemezborító. CSAO sorozat, Chelsea, 2005

A CAPAZINE – LET’S DANCE című periodika tervezett megjelenése 2019. november/december.

További információk az előző, a CAPAZINE – LET’S PLAY számról:

CAPAZINE – LET’S PLAY

CAPAZINE – LET’S PLAY kiadvány

https://www.facebook.com/events/2226968984231610/

Részletek

Kezdés:
február 21 @ 00:01
Vége:
március 6 @ 23:59
Események kategóriák:
,
Események címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2226968984231610/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/