Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

: ARS POETICA. A klasszikustól a modernig – válogatás 50 év fotóiból

2018, december 1 @ 15:00 - 2018, december 22 @ 17:00 CET

: ARS POETICA

, , 2018. november 26 – 2019. január 4.

Megnyitó: 2018. december 1. 15:00 óra

Megnyitja: Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész

Közreműködik: Takács Gabriella – fuvola

A fotóművész a kiállítás-megnyitót digiráma-vetítéssel zárja.

A kiállítás megtekinthető a Tokácsli Galériában (6600 , Kossuth tér 5. I. emelet)

2019. január 4-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

„Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És persze jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni; ez a képíró (fotográfus) feladata, miközben ellensúlyoz a képzelet és valóság peremén.” – vallja Eifert János fotóművész az Ars Poetica című albumában, mely a kiállítás címadója is.

EIFERT 75

Eifert János, az idén 75 éves fotóművész egy éven át tartó, 75 eseményből álló program keretében ad számot fotóművészeti, szakmai, közéleti, előadói és tanári tevékenységéről. Ennek keretében önálló és csoportos kiállításokat, workshopokat, mesterkurzusokat, kiállítás-megnyitókat, könyvbemutatókat, szakmai-művészi eseményeket, nemzetközi fotó-szalonokon, fotópályázatokon és kiállításokon való részvételt és különböző „meglepi” programokat kínál a művészet iránt érdeklődő közönségének. Az esemény-sorozat része ez a mai kiállítás.

Eifert János (1943-) szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

233 önálló kiállítása volt, több mint kétezer csoportos kiállításon szerepelt világszerte, számolatlan díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel és diaporámáival.

A FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a világ legnagyobb fotóművészeti szövetsége, amely 94 országot, és közel másfélmillió fotóst foglal magában, EFIAP (Kiváló Művész) és ESFIAP (Tiszteletbeli Kiválóság) kitüntetéssel ismerte el munkásságát. A PSA (Photographic Society of America) öt csillagos kiállítóművésze az Open Color, és Open Monochrome kategóriákban, a PSA által adományozott PROFICIENCY (PPSA), és az EXCELLENCE (EPSA) díj tulajdonosa.

A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozatokban.

 

Részletek

Kezdés:
2018, december 1 @ 15:00
Vége:
2018, december 22 @ 17:00
Események kategóriák:
,
Események címkék:
, ,

Szervező

Szentesi Művelődési Központ
Telefon:
+36 63 314 211
E-mail:
kultura@szentes.hu
Honlap:
http://szentesimuvelodesikozpont.hu/mk/?page_id=15

Helyszín

Tokácsli Galéria
Kossuth tér 5. I. emelet
Szentes, Csongrád megye 6600 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 30 756 6084
Honlap:
www.szentesimuvelodesikozpont.hu