Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

II. Beavató tárlatvezetés fotográfusokkal – KÉP-ÉLMÉNY

február 18 @ 18:00 - 19:00 CET

o

II. Beavató tárlatvezetés fotográfusokkal – KÉP-ÉLMÉNY

2019. február 18-án, hétfőn, 18 órától a KÉP-ÉLMÉNY kiállításhoz kapcsolódva újabb beavató tárlatvezetés lesz a KÉP-ÉLMÉNY kiállításban szereplő fotográfusok közül öt alkotóval, Ajpek Orsolyával, Barakonyi Szabolccsal, Bartha Mátéval, Dobos Tamással és Móricz-Sabján Simonnal.

A vezetés során a fotósokat Mucsi Emese, a KÉP-ÉLMÉNY kiállítás kurátora és Hossala Tamás, a KÉP-ÉLMÉNY projekt vezetője kérdezi a közös munka menetéről, az elmesélhető tapasztalatokról, az ehhez köthető érzelmi és szellemi megmérettetésekről, az együttgondolkodásról.

Időpont: 2019. február 18., 18 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A KÉP-ÉLMÉNY workshopsorozat Múlt-jelen-jövő foglalkozásának keretében tíz magyar fotográfus működött együtt gyermekotthoni gondoskodásban élő fiatalokkal. A növendékek egy fotográfus mentorral kettesben (egy esetben hármasban) dolgoztak azon, hogy létrehozzanak a Múlt-jelen-jövő téma mentén legalább három fotót. A közös munka célja az volt, hogy a jelenből kiindulva mutassanak be három időintervallumot, részben összegezve és elemezve a múlt eseményeit, valamint felvillantva a jövőbeli terveket, vágyakat. A mentori projekt olyan jövőbeli helyzetek vizionálását segítette, amelyek motivációs vágyképként segíthetik a résztvevőket a felnőtté válás folyamatában. Az elkészült projektekben a mentoráltak és a mentorok képei együtt szerepelnek, bemutatva azt a hosszú, változó intenzitású párbeszédet, ami a felek között zajlott.

A KÉP-ÉLMÉNY projektben résztvevő mentorok:

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az esemény 19.30 óráig tart – amennyiben a KÉP-ÉLMÉNY kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, az esemény előtt tudják megtenni.

II. Beavató tárlatvezetés a KÉP-ÉLMÉNY kiállításban szereplő fotográfusokkal

***

KÉP-ÉLMÉNY
Csoportos kiállítás magyar fotográfusok és gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok részvételével

KÉP-ÉLMÉNY

2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat.
A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott. A résztvevők , , , , , , , , és voltak.
A KÉP-ÉLMÉNY programjai kiegészültek a DEMOWOOD gyermekfoglalkoztató workshopjaival, valamint Lentulay Edina meseterápiás foglalkozásaival.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ KÉP-ÉLMÉNY című kiállítása ezt a közel egyéves folyamatot és az ezalatt elkészült munkákat mutatja be.

https://www.facebook.com/events/371270587030242/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/