Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kompozíció a képalkotásban –

február 23 @ 10:00 - 16:00 CET

———-KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉS JANUÁR 20-IG!———-

A nagy sikerre való tekintettel újabb időpontot a kompozíciós előadásra!
Regisztráció: lajtavari.adrienn@gmail.com

Kompozíció a képalkotásban
A kompozíció az elemek olyan elrendezése egy művészeti alkotásban, ami kifejez valamit. A megfelelő elem kiválasztása és elhelyezése, a szemlélődő számára érzéseket, gondolatokat közvetít.
A kompozíció az egyik legfontosabb szempont a fényképezésben.
Tanuld meg te is tudatosan használni az elemeket, hogy fotóid ne csak elkattintott képek legyenek.

Amiről szó lesz fotóművész előadásában:
– A látvány értelmezésének változásai a festészetben majd az 1800-as évek közepétől a fotográfiában.
– A főbb képkompozíciós eszközök, mint a kontúr, a ritmus, a kontraszt, az arányok és az irányított fény szerepe a vizuális kommunikációban.
– Mesterművek elemzése, tanulságok használata napi fotós feladatokban.

A RÉSZVÉTELHEZ REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
Jelentkezni tudsz a lajtavari.adrienn@gmail.com email címen.
KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉS JANUÁR 20-IG: 7500 Ft.
Eredeti ár január 20. után: 9500 Ft

Birtalan Zsolt
Középiskolás koromban kezdtem fényképezni az első budapesti World Press Photo kiállítás, és az 1984-es kiállítás hatására. Érettségi után a Práter utcai szakiskolában tanultam, majd a Népszabadsághoz kerültem fotólaboránsnak. Dolgoztam napilapnál majd magazinoknál fotósként, reklámfotó stúdióban, később tíz éven át a legnagyobb hazai magazin kiadónál képszerkesztőként. Az utóbbi években szabadúszóként az alkalmazott fotós munkák mellett az önálló alkotó munkára koncentrálok. Jelenleg a Szabad Iskolában tanítok fotográfiát.

A fényképezést jórészt munka közben, a gyakorlatban tanultam, így tulajdonképpen autodidaktának tartom magam, de mások mellett nagy hatással volt rám , és Andrej Tarkovszkij képi világa, Werner Herzog és Jorge Luis Borges élet és művészetszemlélete , Caspar. David. Friedhrich és De Chirico festészete.

Mikor fényképezni kezdtem jó néhány évig nem használtam színes filmet, és ez a vonzódás a fekete-fehér anyaghoz megmaradt. Számomra fekete-fehér képeknek nincs önálló hangjuk, némák, csendben várják, hogy a szemlélő hanggal töltse meg, megértse őket. Hordoznak valamit a fotográfia kezdeti időszakából, mikor még a kép egyszerű és elsődleges látványként való rögzítése is csoda volt. Számomra ma is az, az exponálás egyszeri, megismételhetetlen teremtés, tele félelemmel és felelősséggel. A fekete-fehér képeken megjelenik a papíron lévő szöveg egyértelműsége, „igen vagy nem „ választása. Írta: „a fekete-fehér képekben benne van az emberiség örök kétségbeesése, de mindig ott van a remény is.”

https://www.facebook.com/events/714909938909029/

Részletek

Dátum:
február 23
Időpont:
10:00 - 16:00
Események kategóriák:
, ,
Események címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/714909938909029/

Szervező

Más-Kép Fotós Közösség
E-mail:
noreply@facebookmail.com