Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Myrafalle vízesések és Kőfal szurdok évadnyitó túra, Ausztria

március 17 @ 04:20 - 23:00 CET

o

A Top-túra bemutatja: Idei első Myrafalle vízesések és Steinwand (Kőfal) szurdok gyalogtúra, Ausztriában. A közös kisbusz utazás ingyenes.Túravezetési díj: 11.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 10.900 Ft/fő.

A megrendelt túravezetés: Ki tudja megmondani, hogy vízesésből, vagy fa hídból van-e több a Myrafalle völgyben?
Mindenesetre végig megyünk rajtuk, felmászunk egy magányos sziklára, és a völgy fölött egy kedves hegyi réten szusszanunk egyet. Aztán tovább haladunk egy hívogató vendégház felé, mert ez kezdő- és végpontja egyben a szurdok túránknak. Ott egy osztrák májgombóc leves 3 €. Ismeritek? Egyetlen májgombóc van a levesben. Öklömnyi.
A Steinwandklamm (szó szerint: kőfalszurdok) mélyén megcsodálunk egy lezuhant meteorit szikladarabot, átmegyünk egy Töröklyuk nevű barlangon, ahol a hagyomány szerint a környékbeli falvak lakossága elbújt a törökök elől. Hogy aztán mi történt, arról majd a helyszínen… Van pár vaslétra közben, az egyik 15 m magas, de ezt ki lehet kerülni egy másik kisebb létrán át. 🙂 És egy helyen guggolva vagy négykézláb kell menni pár métert. Egy másik barlang pedig vaksötét…
A túra belső utazást is inspirál: A program során a látottak, a körülvevő környezet, sajátos beszélgetésekre indít minket. A páratlan természeti képződményeket, ember alkotta látnivalókat kötetlenül csevegve éljük át, mindenki a maga módján. Amik után talán másképpen térünk haza, mint ahogy eljöttünk. Nem csak a mozgás, és a friss levegő hatására gondolok…
Gyere velünk! Magadért.

Az előző top-túra program: Kelet-Mecsek túra Máré várának romjaihoz, március 10 vasárnap.
A következő top-túra program: Bél-kő, Bükk gyalogtúra, március 23. szombat.

A túra nehézsége: Myrafalle völgy 2/5, Steinwandklamm 3/5. Táv összesen kb 9 km, szintkülönbség fel 350 m és le 350 m. Átlagos erőnléttel teljesíthető, gyerekeknek is. 10 éves kortól.
Díjak: Belépő a helyszínen: felnőtt 8 €, gyerek 2 €. Az egész napos helyszíni túravezetés díja: 11.900 Ft/fő, ami előre, utalással fizetendő. Törzsutas ár (az 5. top-túrától) 10.900 Ft. Ezeken kívül más költség nincs.

Érdemes hozni: egy napi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot, kalapot/sapkát, aki úgy érzi túrabotot.
Szállás: –

A programot, az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte.Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek. Más túratársak a helyszínen csatlakozhatnak a túravezetéshez.
A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M1-es autópálya (Tatabánya – Győr) – Sopron – Ebenfurt – Bécsújhely).

Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

Tuti tipp: Kisebb-nagyobb vaslétrák és barlangok előfordulnak…

A várható menetrend:

4.20 közös indulás Szolnokról
6.00 közös indulás a Keletitől (Thököly u felőli parkoló)
10.30 Érkezés a Myrafalle völgybe
17.30 indulás haza
21.30 érkezés a Keletihez
23.00 érkezés Szolnokra

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:
– telefonon: 70/610-1192
– e-mailben: trsnszk@gmail.com
– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt
– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével végleges.
Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg.
Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg majdnem teljesen beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A fizetésnek tehát túl nagy kockázata nincs: ha fizettél, akkor túrázni fogsz. 🙂

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

Túrabakancslistás helyszín.

(A túra más időpontokban is rendelhető)

(Fotó: az előző túracsapat. 🙂 )

#tura #myrafalle #kirandulas #tarnai #topturahu #steinwandklamm #ausztria #tour #hike #hikesnearme #turavezeto #guide

https://www.facebook.com/events/395120904572844/

Részletek

Dátum:
március 17
Időpont:
04:20 - 23:00
Események kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/395120904572844/

Szervező

Túravezető, Tour guide – Tárnai Csaba
E-mail:
noreply@facebookmail.com