Események betöltése

« Összes Események

: Töredezett világunk – képek a múltból

március 7 @ 19:00 - április 2 @ 23:00 CET

o

Betekintést nyerhetünk egy a világon egyedülálló képgyűjteménybe, amely egy ma már nem létező médium, a képtávíró által jött létre a 80-as években, a punk és az új hullám extatikus tobzódása idején. A képek hű megfelelői a korabeli életérzésnek.

„Első pillantásra nem belátható, hogyan is jöttek létre, mit ábrázolnak ezek a fotográfiák. Egy részük mintha csíkokra vágott újságfotókból készült kollázs lenne. Más képek teljesen szétesettek, ábrázoló elemeik már csak töredékek, az összhatás inkább geometrizáló vagy ornamentikus. Úgy tűnik, mintha a szerzőt, Szombathy Bálintot a leképzett tartalom felbontása, dekonstruálása foglalkoztatná; az út az ábrázolástól a képi poézisig.
Ám a (…) művek valójában egytől egyig objet trouvék, talált képek. Technikai hiba szülöttei. Szombathy egy vajdasági napilap képszerkesztőjeként dolgozott a nyolcvanas években. Az oda érkező hírügynökségi fotókból időnként ilyenné formálta az információt a képtávíró. Szombathy vérbeli konceptualistaként nem a szemétbe dobálta, hanem összegyűjtötte az adáshibát, a technika alkotta véletlen műveket.”

A kiállítás 2019. március 7. – április 2. között tekinthető meg a Szimpla Kertben.

https://www.facebook.com/events/1475738735894707/

Részletek

Kezdés:
március 7 @ 19:00
Vége:
április 2 @ 23:00
Események kategóriák:
,
Események címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1475738735894707/

Szervező

Szimpla Kert
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Szimpla Kert