19 C
Budapest
Thursday, May 2, 2024

Bemutatkozik a FotoKlikk Társalgó

A FotoKlikk Társalgó, az idén 15 éves FotoKlikk hagyományos online felülete (a FotoKlikk Konferenciaszoba utóda), ahol szabadon beszélgethetünk, eszmét cserélhetünk, beszámolhatunk fotózásainkról, fotótúráinkról, egyéb élményeinkről. A felületen online oktatást, önképzőkört, klubfoglalkozást is tartunk, anélkül, hogy az otthon melegéből ki kellene szakadnunk, de ha az úton ér a foglalkozás ideje, akkor akár telefonon is bekapcsolódhatunk a programba.

Mi kell a részvételhez?

  • Az online részvétel, normál élő közvetítés.
  • Az internetképes eszközön (laptop, tablet, telefon) és internetelérésen kívül semmi sem szükséges.
  • A társalgó normál böngészőből nézhető.
  • Érdemes csatlakozni a társalgóhoz akár utazás és szabadidős elfoglaltság közben is.


Mi szükséges az előadáshoz?

Az előadók a virtuális asztalnál foglalnak helyet, akik hagyományos prezentációt tarthatnak, bármilyen program képernyőjét megosztva a többiekkel, miközben a webkamerájukon az arcukat is láthatjuk és a mikrofonján hallgatjuk őt.
Ha szeretnénk az asztalnál helyet foglalni, akkor a csevegéshez mikrofon, az arcunk megmutatásához kamera, webkamera szükséges. Ezért az interaktív részvételhez egy okostelefon, fejhallgatóval, tökéletesen megfelelő.
A fejhallgató használatával elkerülhetjük a nem kívánt visszhangot.
A háttérprogram lehetővé teszi saját számítógépünk kezelésének átadását bárki számára, így kérhetünk kezelési tanácsot program használatához (pl. Mutasd meg hogyan élesítsem meg ezt a képet Lightroomban?) Vagy többszemélyes előadásra is használhatjuk, ahol valaki kezeli (pl. a moderátor) a vetítést, míg mások válaszolnak a feltett kérdésre és beszélgetnek.
De mindezek nélkül is figyelmes szemlélője lehetünk az előadásnak vagy az utána következő eszmecserének, helyet foglalva a nézőtéren.

 

Előadás közben ... itt épp Lightroomból vetítünk.
Előadás közben … itt épp Lightroomból vetítünk.
Az előadás után szabadon beszélgethetünk, az asztalhoz ülve, akár 100-an is …
Amikor épp csak beszélgetünk ... (a kép illusztráció)
Amikor épp csak beszélgetünk … (a kép illusztráció)
A társalgó alkalmas hagyományos találkozók, klubfoglalkozások kiegészítésére is, távol lévők bekapcsolására is, az előadások felvételére, sőt élő közvetítésére is.
A FotoKlikk Társalgó keres érdekes embereket, programokat, beszámolókat, előadásokat is, lehetőséget adva klubok és fotográfusok bemutatkozására is.
A társalgó előadásait a FotoKlikk azonos nevű zárt csoportjában tartjuk, jelentkezz a csoportba, ha érdekel a program.
A programokat este 8 órakor kezdjük és várhatóan másfél órát tartanak.
Jelentkezéseket a info@fotoklikk.eu címre várunk!
Nézd meg az előadásokat a FotoKlikk Társalgóban!
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles